آقای گوترش در پیامی در آستانه روز جهانی لغو بردهداری در 2 دسامبر گفت که جامعه هنوز از رنج تاریخی آفریقاییهای بردهدار رنج میبرد و نمیتواند فرصتهای یکسانی برای توسعه به همه ارائه دهد.
اکنون برده داری را لغو کنید
دبیرکل سازمان ملل همچنین خواستار تدابیری برای شناسایی همه اشکال بردهداری مدرن و تجدید تعهدات برای ریشهکن کردن آنها، از قاچاق انسان گرفته تا بهرهکشی جنسی، کار کودکان، ازدواج اجباری و استفاده از کودکان در درگیریهای مسلحانه شد.
آقای گوترش با اشاره به آخرین برآوردهای جهانی از برده داری مدرن از طریق کار اجباری و ازدواج اجباری، گفت 50 میلیون نفر در طول سال گذشته به بردگی گرفته شده اند.
او توضیح داد که گروه های به حاشیه رانده شده مانند اقلیت های قومی، مذهبی و زبانی، و همچنین مهاجران، کودکان و افراد دگرباشان جنسی بیشتر در معرض خطر هستند. و اینکه بیشتر این افراد آسیب پذیر زنان هستند.
وی گفت: “باید اقدامات پیشگیرانه تری با مشارکت کامل همه ذینفعان از جمله بخش خصوصی، اتحادیه های کارگری، جامعه مدنی و نهادهای حقوق بشری انجام شود.”
من همچنین از همه کشورها میخواهم که از حقوق قربانیان و بازماندگان بردهداری حمایت و حمایت کنند.»
برده داری در حال افزایش است
آخرین برآوردهای سازمان بین المللی کار (ILO) نشان می دهد که کار اجباری و ازدواج اجباری طی پنج سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است.
بر اساس گزارش سازمان ملل، در سال 2021 در مقایسه با برآوردهای جهانی در سال 2016، تقریباً 10 میلیون نفر بیشتر در برده داری وجود داشت که تعداد کل جهان را به 50 میلیون نفر رساند.
اگرچه برده داری مدرن در قانون تعریف نشده است، اما به عنوان یک اصطلاح چتر برای پوشش اعمالی مانند کار اجباری، اسارت بدهی، ازدواج اجباری و قاچاق انسان استفاده می شود.
هنوز همه جا
تمام موقعیتهای استثماری را در بر میگیرد که در آن شخص به دلیل تهدید، خشونت، اجبار، فریب یا سوء استفاده ساده از قدرت نمیتواند تسلیم شود یا آن را ترک کند.
برده داری مدرن تقریباً در همه کشورهای جهان یافت می شود و از مرزهای قومی، فرهنگی و مذهبی عبور می کند.
برخلاف تصور مرسوم، حدود 52 درصد از کل کار اجباری و یک چهارم ازدواج های اجباری در کشورهای با درآمد متوسط یا پردرآمد اتفاق می افتد.
تقریباً چهار نفر از هر پنج قربانی استثمار جنسی تجاری اجباری زن یا دختر هستند.
“مخزن داده های جهانی” جدید در مورد کار اجباری
همزمان با روز جهانی، ILO در حال راه اندازی رصدخانه جدید کار اجباری (FLO) است که به عنوان بخشی از پروژه پل ILO در پاسخ به درخواست رهبران آژانس کار سازمان ملل برای ایجاد یک “مخزن جهانی داده ها در مورد کار اجباری و انسان” توسعه یافته است. قاچاق”.
پایگاه داده FLO مخزن اطلاعات جهانی و ملی در مورد کار اجباری خواهد بود – یک “یک توقفگاه” برای اطلاعات در مورد این بلای خانمان سوز.
نمایه های کشوری برای همه 187 کشور عضو ILO با استفاده از اطلاعات در دسترس عموم از منابع معتبر تهیه شده است تا نمای کلی از اقدامات ملی برای مبارزه با این جنایت ارائه شود.