[ad_1]
مانوئل زلایا ، رئیس جمهور سابق هندوراس ، روز جمعه پس از پیدا شدن 18000 دلار در چمدان وی ، در فرودگاه پایتخت این کشور متوقف شد. وی هرگونه اطلاع از چگونگی رسیدن پول به آنجا را انکار کرد.
زلایا گفت هنگامی که می خواست از طریق ایستگاهی در هوستون تگزاس راهی مکزیک شود ، “ناعادلانه” در فرودگاه بین المللی Toncontin در Tegucigalpa بازداشت شد. وی قرار است روز شنبه در یک کنفرانس در این کشور حضور یابد.
قانون هندوراس به مردم اجازه نمی دهد بیش از 10 هزار دلار پول نقد به خارج از کشور صادر کنند. این قانون برای کنترل پولشویی و قاچاق کالا تنظیم شده است. این پول همچنین باید به مقامات اعلام شود.
رئیس جمهور سابق به رسانه های هندوراس گفت: “من از اصل این پول نمی دانم. بدیهی است کسی حتما آن را در وسایل من سرمایه گذاری کرده است.”
“من 400 بار مسافرت کرده ام و می دانم که با این مقدار پول نمی توانی سفر کنی. باید بررسی شود چه کسی این پول را در وسایل من قرار داده است.”
وی در توئیتر درباره علت بازداشت خود توضیح داد: “دلیل آن ، کیسه 18000 دلار پول است که مال من نیست. اکنون در حضور دادستان.”
سخنگوی دفتر دادستانی هندوراس به رویترز گفت که زلایا بازداشت نشده است.
“آنچه اتفاق می افتد همان چیزی است که قانون می گوید ، به معنای مستند سازی [what happened] مورا گفت ، و هنگامی که این مورد توسط رئیس جمهور سابق زلایا تکمیل و به امضا رسید ، جایی که او اعلام کرد پول از او نیست ، او می تواند به راحتی برود.
زلایا ، پسر یک تاجر ثروتمند ، از سال 2006 تا 2009 رئیس جمهور هندوراس بود. اگرچه وی در ابتدا به عنوان یک لیبرال انتخاب شد ، اما در زمان حکومت خود به جناح چپ نزدیکتر شد و به هوگو چاوز رئیس جمهور فقید ونزوئلا و رئیس جمهور سابق کوبا نزدیک بود. ، رائول کاسترو.
زلایا در دوران حکومت خود گفت که رسانه های کشور نتوانسته اند به درستی دوره ریاست جمهوری وی را پوشش دهند ، گفت: “هیچ کس در مورد من چیزی منتشر نمی کند” و[w]در اینجا سانسور دولت من توسط رسانه های جمعی حاکم است. “
اما خود زلایا به سانسور روزنامه نگاران متهم شد و ده پخش دو ساعته دولتی را در تمام ایستگاه های تلویزیونی و رادیویی اعمال کرد. این حرکت پس از انتقاد شدید کاهش یافت.
در سال 2009 ، زلایا تلاش کرد قانون اساسی هندوراس را اصلاح کند. این امر در میان ادعاهایی مبنی بر استفاده از تغییرات قانون اساسی برای تمدید حکومت خود ، به شدت مخالفت شد. وی با یک کودتای نظامی در ژوئن 2009 از سمت خود برکنار و مجبور به تبعید شد.
امروز اما زلایا هنوز در سیاست های کشورش فعال است. وی رهبر حزب چپ ، پارتیدو لیبرتاد و Refundacion است و همسرش ، شیومارا کاسترو د زلایا ، در سال 2013 برای ریاست جمهوری نامزد شد.

میلو اسپینوزا / تصاویر گتی
[ad_2]
منبع: memory-news.ir