ما از مقامات ایرانی می خواهیم استفاده از مجازات اعدام به عنوان ابزاری برای سرکوب اعتراضات را متوقف کنید و درخواست خود را برای آزادی فوری همه معترضانی که به طور خودسرانه تنها به دلیل استفاده از حقوق قانونی خود برای آزادی عقیده و بیان، تشکل و اجتماعات مسالمت آمیز و همچنین برای اقدامات آنها برای ارتقا و حمایت از حقوق بشر و آزادی های اساسی از طریق مسالمت آمیز بازداشت شده اند تکرار می کنیم. در بیانیه آمده است.
سابقه
در استان تهران، دادگاه انقلاب اسلامی هشت نفر را به جرایمی که مجازات آن اعدام است، «محارب با خدا» یا «محارب» و «افساد فی الارض» متهم کرد.
دو روز بعد، دادستان تهران اعلام کرد که حدود 1000 کیفرخواست در رابطه با «اغتشاشات» اخیر در استان صادر شده است و تعدادی از افراد «در روزهای آینده» با محاکمه علنی روبرو خواهند شد.
در نقض فاحش تفکیک قوا، 227 نماینده مجلس در 15 آبان از قوه قضائیه خواستند تا با دستگیرشدگان اعتراضات قاطعانه برخورد کند و مجازات اعدام را اجرا کند.
با ادامه سرکوب اعتراضات، ممکن است به زودی کیفرخواستهای بیشتری برای اتهاماتی صادر شود که شامل مجازات اعدام و اعدام است، و ما از زنان و دخترانی که در خط مقدم اعتراضات بودهاند و به ویژه حقوق بشر زنان بیم داریم. مدافعانی که به دلیل درخواست لغو قوانین، سیاستها و شیوههای تبعیضآمیز سیستماتیک و سیستماتیک که ممکن است مورد هدف خاص قرار گیرند، دستگیر و زندانی شدهاند.»
افزایش سرکوب
در 13 سپتامبر، مهسا امینی 22 ساله توسط پلیس اخلاق ایران به اتهام نقض مقررات سختگیرانه دولتی در مورد پوشش زنان با آنچه مقامات آن را “حجاب نامناسب” میخوانند، دستگیر شد. او در بازداشت پلیس جان باخت.

معترضان در سوئد پس از مرگ ماشا امینی در حالی که در بازداشت «پلیس اخلاق» در ایران بود، خواهان اجرای عدالت هستند.
از 16 سپتامبر، هزاران معترض مسالمت آمیز دستگیر شده انداز جمله بسیاری از زنان، کودکان، جوانان و حداقل 51 روزنامه نگار. بنا بر گزارش ها، 14 نفر به قید وثیقه آزاد شده اند و 37 نفر همچنان در بازداشت هستند که بسیاری از آنها در بازداشت غیرمجاز هستند.
سرکوب تظاهرات مسالمت آمیز همچنان ادامه دارد تعداد کشته شدگان به حداقل 304 نفر رسیداز جمله 24 زن و 41 کودک. کارشناسان خاطرنشان می کنند که اقلیت های بلوچ و کرد همچنان به طور نامتناسبی تحت تأثیر سرکوب قرار می گیرند.
تحت فشار
به گفته کارشناسان، سالهاست که دادگاههای انقلاب اسلامی برای محکومیت فعالان سیاسی، روزنامهنگاران، وکلا و مدافعان حقوق بشر در محاکمات بسیار ناعادلانه مورد استفاده قرار گرفتهاند.
نظام عدالت کیفری کشور برای اثبات جرم به شدت به اعترافاتی که از طریق شکنجه و سایر اشکال اجبار و اجبار به دست آمده است، متکی است.
پس از اعتراضات سراسری در نوامبر 2019، مجازات اعدام به طور گسترده ای علیه افرادی به دلیل شرکت در تظاهرات به دلیل قتل های غیرقابل توجیه یا اتهامات مبهم به نقض امنیت ملی استفاده شده است.
در سال 2020، حداقل دو نفر به دلیل شرکت در اعتراضات مجازات شدند.
آنها گفتند: «ما درخواست خود را از شورای حقوق بشر تکرار می کنیم تا فوراً اقدامات لازم را برای برگزاری یک جلسه ویژه درباره وضعیت ایران و ایجاد یک مکانیسم تحقیقاتی بین المللی، تضمین پاسخگویی در ایران و پایان دادن به معافیت از مجازات برای نقض جدی حقوق بشر انجام دهد.»
کارشناسان
برای اطلاع از اسامی کارشناسان شرکت کننده در این اپلیکیشن اینجا کلیک کنید.
گزارشگران ویژه و کارشناسان مستقل توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل مستقر در ژنو برای مطالعه و گزارش در مورد یک موضوع خاص حقوق بشر یا وضعیت کشور منصوب می شوند. مناصب افتخاری است و کارشناسان برای کارشان دستمزد نمی گیرند.